Co když ve výkazech vůbec nerozlišujeme které informace tvoří obchodní tajemství a které ne?

02.11.2026, aktualizováno
  • Oddělení monitoringu trhu
  • Monitoring trhu
  • Hospodářská soutěž

V takovém případě zvolte režim práce bez rozlišení obchodního tajemství a ve všech výkazech vyplňte v atributu „Obchodní tajemství“ hodnotu „Žádné z informací podle § 2/1 nebo § 2/2 obsažené v tomto výkazu netvoří obchodní tajemství“.

ERÚ zasíláte jednu verzi výkazů s kompletním rozsahem informací podle § 2 odst. 1 a 2 monitorovací vyhlášky.

Připomínáme, že informace poskytnuté ve výkazech mohou podléhat zákonu č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, a z tohoto důvodu je vhodné zvážit režim s rozlišením obchodního tajemství.

Bližší informace o režimech práce s obchodním tajemstvím, naleznete v postupu Jak máme předkládat ERÚ data podle monitorovací vyhlášky §2 odst. 1 a 2?

Sdílejte